Ville Myllymäki

Syntymäaika: 15.1.1990
Seura: Kankaanpään seudun Leisku
Laji: 60m/100m/200m
Valmentaja: Kai Kyllönen

Olen Turussa asuva, Kankaanpäästä kotoisin oleva, 26-vuotias pikajuoksija, joka edustaa Kankaanpään seudun Leiskua. Valmentajani on Kai Kyllönen. Kai on moninkertainen SM-mitalisti pika-aidoista, ja hän on edustanut Suomea EM- ja MM-kilpailuissa.

Opiskelen kolmatta vuotta Turun AMK:ssa urheilumarkkinointia ja johtamista. Opiskelun ja ammattiurheilun yhdistäminen on onnistunut loistavasti, eikä kompromisseja ole tarvinnut tehdä. Urheilumarkkinoinnin opinnot ovat myös tuoneet uusia katsontakantoja omaan urheilemiseen ja sitä ympäröivään maailmaan.

Turussa urheiluani tukee loistavasti toimiva Urheiluakatemia, jonka kautta saan tarvittavat lääkäri-, fysioterapia-, ravintovalmennus- sekä urheilupsykologin palvelut. Lisäksi osallistun viikoittain akatemian järjestämään omaa lajia tukevaan yhteisharjoitteluun.

Pikajuoksun harrastaminen lähti varmasti siitä, että suvussani yleisurheilu on aina ollut hyvin vahvasti läsnä. Tätini Sanna Kyllönen oli aikanaan Suomen nopein nainen ja serkkuni Hanna-Maari on sitä nyt, joten lajin parissa tuli kasvettua. Myös omat vanhempani yleisurheilivat. Isän päämatka oli 400m ja äidin bravuurimatkat 800m sekä 1500m. Molemmat edustivat seurojaan SM-tasolla saavuttaen mitaleja.

Olen aina ollut liikunnallinen lapsi. Harrastin pienestä pitäen monia eri urheilulajeja, kuten jalkapalloa, jääkiekkoa ja uintia jne. Ajan myötä muut harrastukset vähenivät ja yleisurheilu, erityisesti pikamatkat, jäi jäljelle.

Pidän siitä jännityksestä ja adrenaliiniryöpystä, jotka iskevät ennen starttia ja kilpailun jälkeen. Tietyllä tapaa myös lajin raadollisuus kiehtoo. Kello ei valehtele, vaan näyttää juuri aina sen hetkisen kunnon kaunistelematta.

Yhteistyökumppanit ja tukijat ovat olleet todella tärkeitä matkani varrella ja he ovat auttaneet minua saavuttamaan sekä jahtaamaan unelmiani. On selvää että ilman tukijoita tämä ei onnistuisi, joten ISO kiitos jo tähän asti kuljetusta matkasta.

Mutta matka jatkuu ja yhdessä tukijoideni kanssa haluamme saavuttaa paljon enemmän!